vijesti www.metkovic.hr

 Tribina

Fra Marija sa zanimanjem pratila brojna publika

Metković, 21.3.2017. - Zajednica žena Katarina Zrinski iz Metkovića sinoć je u GKS-u organizirala tribinu na kojoj je fra Mario Knezović govorio na temu „Nisam šutio“, što je i naziv njegove knjige koja je usput promovirana.

Fra Mario se dotaknuo mnogih aktualnih tema iz svakodnevnoga života, uključujući politiku i Crkvu, koje je kritički obradio u svojim kolumnama sabranima u knjizi „Nisam šutio“. Šutnju smatra izdajom, a ne zlatom. Gdje god dođemo svi sve znaju, ali kada treba hrabro progovoriti o mnogom anomalijama u društvu većina šuti. Uzrok tome vidi u poltronstvu, naročito kada je u pitanju politika i političari. Plodno je to tlo za razvoj tzv. hobotnica u kojima su pojedinci i skupine povezani raznim interesima.

Jedna od tema bila je i medijska manipulacija. U pozadini naoko potpuno točne vijesti može biti manipulacija, ako se uz iznesene točne činjenice neke važne prešute pa se stvara kriva slika. Danas je u modi biti korektan, politički ili na koji drugi način, a time se zapravo sprječava ljude da progovore o važnim stvarima.

Fra Marijevo izlaganje s vidnim je zanimanjem pratila mnogobrojna publika, koju bi on, tu i tamo, zaskočio kakvom duhovitom misli.

U programu je s nekoliko pjesama nastupila Ženska klapa „Lira“ iz Trebižata, koja djeluje u sklopu HKUD „Seljačka sloga“.