vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Edukativna predstava o važnosti zaštite voda

Metković, 22.3.2017. - Povodom Međunarodnoga dana voda jutros je u Dječjem Vrtiću Metković održana lutkarska predstava Krokodil turist kojom je na domišljat način mališanima predstavljena problematika onečišćenja voda.

Krokodil turist neuspješno traga za čistom močvarom u koju bi se mogao naseliti pa u svojoj potrazi dolazi i u dolinu Neretve, ali ni tu stanje nije najbolje. Ipak, na kraju sve dobro završi jer ekološki osviještene aktivistice očiste močvaru od raznoga otpada koji su tamo ostavili nesavjesni ljudi. Predstavu su izvrsno osmislile i izvele tete iz Dramske skupine Dječjega vrtića Metković: Pava Begić, Davorka Šutalo, Ana Volarević, Silvana Arapović, Karmen Laskač i Marina Barjaktarević.

Važno je istaknuti da su mališani izrađivali straničnike za knjige koji su se koristili kao ulaznica za predstavu. Prilozi skupljeni od ulaznica bit će donirani UNICEF-u u sklopu Programa Škole za Afriku. Uz djecu iz Središnjega vrtića na predstavi su sudjelovali i mališani iz Dječjega vrtića Mali Isus, Dječjega vrtića Vid, Dječjega vrtića Otrići, Dječjega vrtića Radost te djeca iz programa predškolskoga odgoja.