vijesti www.metkovic.hr

 Glazba

'Budi sa mnom noćas' novi je videosingle Jurice Popovića

Metković, 26.3.2017. - Metkovsko-zagrebački glazbenik Jurica Popovića nastavlja s objavama videosinglova sa svoga albuma Osobno. Osmi po redu nosi naziv Budi sa mnom noćas. U Popovičevoj režiji video je snimao, montirao i editirao Marin Veraja iz Studija Veraja.

Popović je za medije kazao sljedeće: „Ovo je već osmi video/single s albuma Osobno i kao što se da zamijetiti radim potpuno atipično za klasično poimanje predstavljanja neke pjesme. Pjesma Budi sa mnom noćas je vraćanje u dane rane mladosti, kada nam pojmovi vrijeme i prostor nisu puno značili. Sve je bilo spontano i dolazilo je iz neke naše duboke unutrašnjosti. S vremenom nas je okruženje ukalupilo i mi smo postali dio matrice, a da toga nismo postali ni svjesni. Možemo li stati i progledati?

Možemo li ponoviti neke dobre stvari iz tih dana, a da se ne ustručavamo? Mislim da bi vrijedilo pokušati! Ako nekoga mogu dotaknuti pjesmom i olakšati mu neke loše trenutke, onda ovo moje bavljenje glazbom dobiva smisao.

Malo vrijedi nesretan život, zato pokušavam razumjeti sve one koji na bilo koji način pate.

Znam da idem na vjetrenjače, ali nije mi žao. Radije ću hrabro „poginuti“ na svome putu, nego živjeti po nekom diktatu jer samo tada mogu reći da sam probao i da nemam za čime žaliti. Nekada osjetim gorčinu u grlu i progutam je, samo da ne bih uzvratio i pljuvao po drugima. Težnja mi je nastaviti raditi iz čista srca i s dobrim namjerama, pa što bude.“