vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Predložite lokacije nadzora brzine kretanja vozila

Metković, 29.3.2017. - Prometna policija će na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 19./20. travnja provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Radi ostvarenja ciljeva akcije te senzibiliziranja javnosti o ovoj problematici, pozivamo građane da od 28. ožujka do 10. travnja 2017. godine predlože lokacije na području PUdubrovačko-neretvanske na kojima smatraju da je potrebno nadirati brzinu kretanja vozila.

Svoje prijedloge možete dostaviti na našu e-mail adresu dubrovacko-neretvanska@policija.hr, ili na broj 020/443-176 (od 8 do16 sati). Svi pristigli prijedlozi uzet će se u obzir te će se analizirati, a potom od pristiglih prijedloga odabrati lokacije pogodne za nadzor brzine.

Akcija će se provoditi kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine kretanja i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicam. Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanja ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu - stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.