vijesti www.metkovic.hr

 Šport

TK Metković uspješno organizirao OP Metkovića u tenisu

Metković, 2.4.2017. - Završeno je Otvoreno prvenstvo Metkovića u tenisu do 12 godina, koje je zbog nedostatka zemljanoga teren organizirano u Dubrovniku i na kojemu je prikazan je vrlo dobar tenis u ženskome i muškome dijelu turnira.

Na prvenstvu je sudjelovalo tridesetero djece. Najbolja među djevojčicama bila je Leticia Tarocco, članica TK Ragusa, koja je u finalu pobijedila svoju klupsku suigračicu Manuelu Mijović 6/0, 6/0.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Marko Baničević iz TK Dubrovnik, koji je pobijedio člana TK Ragusa Nea Novakovića rezultatom 6/0, 6/0. Ženske parove osvojili su Tarocco-Mijović protiv Ivanković-Zorić 7/5, 6/3, a muške Baničević-Kačer protiv Novaković-Bekić 7/5, 6/2.

Turnir je uspješno organiziran pa organizator TK Metković zahvaljuje svojim dragim prijateljima iz TK Ragusa, koji su om sve to omogućili. Kažu i to da se nadaju kako će dogodine, uz samo malo sluha gradskih vlasti, ovaj i slične događaje organizirati u Metkoviću. Prisjetimo se i toga da je Most NL nedavno na konferenciji za medije najavio uređenje dvaju zemljanih terena u Metkoviću, no tko god pobijedio tako nešto Metkoviću svakako treba.

Prisjetimo i se vremena od prije gotovo 40 godina, kada je RK Mekanika ušla u prvu ligu pa je zbog neimanja dvorane domaće utakmice igrala u Nevesinju i sl., što je iniciralo gradnju današnje Gradske športske dvorane. Najavljenom izgradnjom teniskih terena Metković može bolje iskoristiti i potencijale sportskoga turizma, koji nisu mali.