vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Vinko Dragović kandidat je HNS-a za gradonačelnika Metkovića

Metković, 5.4.2017. - Vinko Dragović kandidat je HNS-a za gradonačelnika Metkovića. Sa sloganom „Možemo bolje“ u izbornu utrku kreće s ciljem vraćanja tog nekoć izrazito perspektivnog grada na pravi smjer – stoji u priopćenju ŽO HNS-a DNŽ.

Prilikom svog predstavljanja kao kandidata Dragović je ukratko iznio i program s kojim će tražiti povjerenje birača. Njegovu okosnicu čine „prava“ koja želi vratiti građanima - pravo na posao, pravo na stanovanje, obrazovanje, pravo na visoki komunalni standard i infrastrukturu, veća prava za socijalne kategorije i umirovljenike, pravo na informacije i potaknuti ulaganje u najmlađe.

– Metković u svim kategorijama zaostaje za sličnim gradovima i općinama u okolici i šire. Svaki četvrti radno sposoban stanovnik Metkovića nema posao. Činjenica je kako grad ide u krivom smjeru. Zato sam se odlučio kandidirati za gradonačelnika i pomoći gradu u kojem sam rođen i odrastao i u koji sam se nakon školovanja vratio i zasnovao obitelj. Promjene su potrebne zbog budućnosti naše djece – istaknuo je Dragović.

Član predsjedništva HNS-a Andro Vlahušić ovom prigodom rekao je kako je HNS primarno urbana stranka i prognozirao pobjede HNS-ovih kandidata u Zagrebu, Osijeku, Dubrovniku i Metkoviću.

– Metković je drugi grad u županiji, ima ogroman potencijal, a ima i pristup najvećem tržištu u županiji u vidu Dubrovnika. Ali sve to ništa ne vrijedi ako nemate osobu koja to zna iskoristiti. Vinko Dragović ta je osoba i ima moju potpunu podršku jer znam da je sposoban ostvariti program kojeg predlaže građanima. Nakon 4 godine neuspjelih pokušaja MOST-a da makar nešto ostvari, vrijeme je da Grad povede osoba koja zna kako ostvariti program i Metković povesti u pravom smjeru – rekao je Vlahušić.

Predsjednik Dubrovačko-neretvanske županijske organizacije HNS-a Valentin Dujmović osvrnuo se na predizbornu kampanju, u koju su krenuli upravo iz Metkovića.

– Drago mi je da našu kampanju krećemo iz Metkovića, jer, usprkos svom potencijalu i važnosti, ovaj grad zorno pokazuje kako su za voditi potrebni ljudi koji imaju ideje, ali i znaju kako ih ostvariti. U Metkoviću, ali i većem dijelu županije izlazimo na izbore samostalno. U proteklih nekoliko godina u našoj je županiji HNS organizacijski jako ojačao, a tu činjenicu odražava i kandidatura Vinka Dragovića za gradonačelnika Metkovića. Ovaj grad, kao niti jedan drugi u županiji, treba vodstvo koje zna iskoristiti njegove potencijale. Promjene koje je očekivao prije četiri godine nisu se dogodile, ali zato su sada tu Vinko Dragović i HNS, koji će ih donijeti – rekao je Dujmović, koji je kao primjer istaknuo Dubrovnik, koji je pod vodstvom Andra Vlahušića napredovao na svim poljima, od financija do standarda života njegovih građana te naglasio kako očekuje od Dragovića da, nakon što preuzme vođenje Grada, prenese dio pozitivnih iskustava Dubrovnika u Metković, ali i realizira programe i ideje metkovske organizacije HNS-a.