vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

Važnosti zdrave prehrane starijih osoba

Metković, 5.4.2017. - Udruga DOBRA će u petak, 7. travnja s početkom u 10 sati u prostorijama Volonterskoga centra, Ante Starčevića 5 održati edukativnu radionicu za starije osobe te za sve zainteresirane iz Projekta Uključimo starije u našu zajednicu.

Radionica će uključivati predavanja stručnjaka o važnosti zdrave prehrane u starijoj životnoj dobi, čime se osobama treće životne dobi želi ukazati na važnost prehrambenih navika za očuvanje zdravlja u svrhu osiguravanja funkcionalne sposobnosti starijih. Nakon teorijskoga djela radionice korisnicima će se pripremiti zabavni sadržaj u obliku tombole. Nagrade za dobitnike tombole bit će paketi zdravih namirnica, koji će uključivati integralne i dijetalne proizvode, maslinovo ulje, koštunjavo voće, mahunarke i slično.

Projekt Uključimo starije u našu zajednicu financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu s Gradom Metkovićem, Udrugom Otac Ante Gabrić i Centrom za socijalnu skrb Metković.