vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Zubolina i Zubić razbijaju strah od zubara

Metković, 8.4.2017. - Članovi Udruge Zubolina, koju vode studenti dentalne medicine iz Splita, danas su u Gradskoj knjižnici Metković održali edukativno predavanje o važnosti oralnoga zdravlja kod djece u dobi od 3 do 10 godina.

Udruga Zubolina osnovana je 2014. godine, a svrha njezina djelovanja je nastojanje smanjivanja strah kod djece pri odlasku stomatologu i to putem različitih interaktivnih igara i razgovora s djecom. Sličnim se radionicama nastoji smanjiti i KEP-indeks, koji se odnosi na zube zahvaćene karijesom te izvađene i popravljene zube, prema kojemu je Hrvatska na samom dnu Europske unije. Upoznavši se s djecom, Vila Zubolina govorila je o zdravoj prehrani i pravilnom četkanju zubi, nakon čega su djeca dobila prigodne bojanke.

Predsjednik Udruge Robert Čepo rekao je da se takvim edukativnim radionicama nastoji djeci približiti stomatološka struka i već u najranijoj dobi razviti svijest o zdravim oralnim navikama. Na kraju je Zubić djeci uručio zahvalnice, četkice i paste za zube.