vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovke se hrabro suprotstavile favoriziranim Splićankama

Metković, 30.4.2017. - U 14. kolu I. HNL za žene danas je domaći ŽNK Neretva tek u petoj šestini utakmice pokleknuo protiv trećeplasiranoga ŽNK Split.

Metkovke su u prvome poluvremenu potpuno parirale iskusnijim, a kasnije se pokazalo i tjelesno spremnijim, Splićankama. Do vodstva su došle u 38. minuti udarcem s bijele točke koji je uspješno izvela Helena Perić. U drugome poluvremenu Metkovke imaju još jednu priliku da iz kaznenoga udarca dođu na 2:0, ali ju je u 60. minuti propustila Veronika Terzić. Od toga trenutka Splićanke su krenule ofenzivno i igra se gotovo potpuno preselila na sjevernu stranu igrališta na kojoj je vrata Neretve branila Jelena Kešina. U 75. minuti griješi Neretvina obrana pa Iva Bukač postiže izjednačujući pogodak. To dodatno unosi nervozu u domaće redove, što minutu kasnije kažnjava gostujuća Mihaela Horvat, koja postiže konačnih 1.2. Do kraja utakmice Metkovke su imale jedu dobru prigodu za izjednačenje, ali i Splićanke su ih, s druge strane, imale nekoliko za povećanje vodstva. U dva navrata u tome ih je spriječila domaća vratarka Jelena Kešina.
  

Nema straha za budućnost

Jučer su u Splitu kadetkinje ŽNK Neretva igrale protiv vršnjakinja iz ŽNK Split i glatko pobijedile s 5:0. Dva je gola postigla Terzić, a po jedan Majić, Radoš i Mandić. Očito je da je metkovski ženski nogomet zasijan dobrim sjemenom na plodnome tlu, no uvijek će se, kao i s muškim nogometom, događati da će bogatiji klubovi odvlačiti talente.