vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

Započela nautička sezona 2017.

Metković, 1.5.2017. - Uplovljavanjem našega „staroga znanaca“, broda Thurgau Dalmatia s 30 gostiju iz Njemačke, jučer je počela nova nautička sezona u Metkoviću.

Prigodom prvog ovogodišnjeg uplovljavanja dobrodošlicu gostima i članovima posade broda zaželjeli su domaćini. Vedran Dragović i osoblje Restorana Lopoč, obučeno u gusarske odore, počastili su goste s jagodama i likerom od jagoda, što je novost u ponudi i vezana je za Program Dani jagoda, koji se nudi od travnja do lipnja. Dado Obradović je goste pozdravio uime Turističke agencije Forzita i tom im prigodom darovao neretvanske suvenire. Pozdravima se pridružio i Dragan Tolić uime Turističkog obrta Neretva info, pružatelja usluga u nautičkom turizmu. Gosti su sinoć uz svirku uživo imali kapetansku večeru, a danas autobusom odlaze u Vid u razgledavanje Arheološkoga muzeja Narona te na izlet neretvanskim lađama Norinom, u kojima će ih ove godine voziti gusari Restorana Lopoč.

– Ove će godine u našu luku, kao i lani, uplovljavati brodovi Turističke agencije ID Riva Tours; Vilma, Mystic i Orkan, koja goste još vodi na izlet u Mostar. Novost je prvo uplovljavanja broda Futura, kojim u velikom stilu u Metković i Neretvu dolazi najveća hrvatska turistička agencija u nautičkom turizmu Katarina line. Svečano otvaranje sezone s prigodnim programom pod pokroviteljstvom gradonačelnice Katarine Ujdur planirano je sredinom svibnja, a nautička sezona završava polovicom listopada.

Možemo biti optimistični u očekivanju nove nautičke sezone, jer se dobar glas o našoj destinaciji sve više širi, a da bi gostima u našem gradu bilo lijepo, osim kvalitetne ugostiteljske usluge i unikatne turističke ponude zaslužne su i gradske službe koje rade na uređenju i održavanju zelenih površina te na održavanju čistoće – rekao nam je Dragan Tolić.