vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Od 1. svibnja do 31. listopada zabranjeno loženje na otvorenome

Metković, 4.5.2017. - Povodom nastupanja vremenskih prilika koje karakteriziraju isušenost tla i biljne vegetacije, a što pogoduje povećanju opasnosti od izbijanja požara, Policijska postaja Metković poziva građane na odgovorno ponašanje prilikom obavljanja radova u polju i korištenja otvorenog plamena.

Stoga još jednom podsjećamo da je temeljem Županijske odluke o provođenju posebnih mjera zaštite od požara od 1. svibnja do 31. listopada u potpunosti zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru, a posebice:

  • spaljivanje suhe trave, korova, biljnog otpada, grmlja, gustog šumskog raslinja i šikara
  • spaljivanje papira, smeća i otpadaka, improvizirani roštilji i gradele
  • logorske vatre i sl.

Apeliramo na građane da ovo upozorenje shvate ozbiljno, kako bi opasnost od izbijanja požara i njegovog širenja sveli na minimum i time dali vlastiti doprinos u efikasnom provođenju mjera zaštite od požara, te istovremeno izbjegli i vlastitu odgovornost prilikom provođenja mjera nadzora od strane policijskih službenika.

Isto tako, pozivamo sve građane da u slučaju bilo kakvih korisnih saznanja o osobama koje obavljaju spaljivanje na područjima na kojima je to zabranjeno ili spaljivanje obavljaju suprotno zakonskim propisima o tome obavijeste policiju pozivom na telefonski broj 192, putem mobilne aplikacije MUP – Sigurnost i povjerenje ili elektroničkom poštom na pp.metkovic@mup.hr.

načelnik postaje

Dragan Sršen