vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Gimnazijalci kročili Putom svetoga Jakova

Metković, 4.5.2017. - Projekt Gimnazije Metković u sklopu Erasmus plus programa Can you tell me the way to...? nakon dvije godine bliži se svojoj završnici. Posljednji susret partnera iz devet europskih zemalja održan je protekli tjedan u Španjolskoj, u organizaciji škole domaćina Institut Montbui iz okolice Barcelone.

Tijekom tog susreta učenici i profesori kročili su Putom svetoga Jakova koji u Kataloniji kreće iz marijanskog svetišta na planini Montserrat. Nakon prvih deset kilometara pješačke staze sudionici su dobili knjižicu i pečat hodočasnika Puta sv. Jakova, koji će možda neki od njih kasnije u životu i dovršiti.

Osim pješačenja tim putovima, učenici su posjetili i okolne samostane (Poblet), rimske ostatke (Tarragona) i, naravno, samu Barcelonu. Osim što su podrobnije upoznali srednjovjekovnu jezgru grada, posjetili su i druge veličanstvene znamenitosti poput crkve Sagrada Familia.

U projektnom putovanju sudjelovali su profesori Branka Vladimir i Ivan Đerek te učenice trećih razreda Karla Marinko, Ana Maslać, Ana Bjeliš, Mihaela Marić, Iva Zovko, Anamarija Kozina, Ema Kompar i Marta Jelavić.