vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Mopedi i motocikli u prometu

Metković, 6.5.2017. - Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine nastavlja s provođenjem promidžbeno preventivne akcije „Mopedi i motocikli u prometu“.

Naime, dolaskom ljepšeg i suhog vremena stvaraju se povoljni uvjeti za vožnju motocikla i mopeda kada dolazi do češćeg stradavanja vozača ovih vozila, bez obzira jesu li oni ili vozači drugih vozila prouzročili prometnu nesreću.

S ciljem zaštite ove kategorije vozača, policija će tijekom narednih nekoliko dana za sve zainteresirane građane organizirati akcije gdje će građane upoznati s opasnostima u prometu na cestama i najčešćim uzrocima prometnih nesreća s posebnim naglaskom na vozače mopeda i motocikla. Posjetiteljima će se prezentirati pokazatelji o stanju sigurnosti cestovnog prometa te davati savjeti kako bi se spriječila nepotrebna stradavanja mopedista i motociklista u prometu. Uz razni promidžbeni materijal, građanima će se prezentirati i ostala oprema i vozila kojim se policija koristi pri nadzoru prometa. U provedbu akcije će, osim predstavnika policije, biti uključeni i predstavnici SHMP, auto škola, moto klubova i stanica za tehnički pregled, a akciji u Dubrovniku će se priključiti i predstavnici Udruge RODA koja će prisutnima prezentirati svoj djelokrug rada.

Akcije će se u Metkoviću provesti na Trgu kralja Tomislava u subotu, 13. svibnja od 10 do 12 sati.