vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

DVD Metković dobio svoj dom u Pavlovači

Metković, 6.5.2017. - Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković, osnovano davne 1933., danas je u Pavlovači uselilo u novoizgrađeni prostor koji će mu omogućiti bolje uvjete rada, ali i popularizaciju dobrovoljnoga vatrogastva među mladima.

Svečano otvorenje upriličeno je povodom prekjučerašnjega Sv. Florijana, blagdana posvećena zaštitniku vatrogasaca. Tom su prigodom Metkovcima u goste stigli članovi DVD-a Krapina, jednoga od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava koje je osnovano 1875. Metkovskim su se dobrovoljnim vatrogascima na svečanosti produžili saborski zastupnici Božo Petrov i Nikola Grmoja, donedavni ministar pravosuđa Ante Šprlje i metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur, kao i mnogi stariji članovi koji su nekada bili jedini vatrogasci u Metkoviću.

U svome je pozdravnom govoru predsjednik DVD-a Metković Stipica Bebić istaknuo kako je nakon gotovo desetljetne stanke DVD Metković 2012. ponovo postao operativan, ali s vrlo skromnim sredstvima i bez svoga doma. No, metkovski dobrovoljni vatrogasci s puno truda i odricanja počinju raditi na poboljšavanju uvjeta rada, što su prepoznali u Gradu te im u tome pomogli. Danas imaju svoj prostor i respektabilnu vatrogasnu opremu i vozila. Društvo broji 50 članova, od toga 20 operativnih.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović rekao je da je DVD Metković bio nositelj razvoja dobrovoljnoga vatrogastva u dolini Neretve te će to biti i dalje, naročito od kako ima svoj prostor. Domaćim je vatrogascima čestitao predsjednik DVD-a Krapina Dražen Strabić te Bebiću predao prigodan dar.

Nikola Grmoja je metkovskim vatrogascima čestitao na trudu koji su uložili u izgradnju svojih prostorija u Pavlovači. To je isto učinila i gradonačelnica Ujdur, rekavši da će Grad Metković i dalje pomagati to Društvo, nakon čega je otvorila Dom DVD-a Metković.

Nove prostorije i opremu blagoslovio je fra Kristijan Šilić, župni vikar Župe sv. Ilije, a program je vodio član DVD-a Metković Goran Komazin.