vijesti www.metkovic.hr

 Šport

ŽNK Neretva uvjerljivo protiv Pregrađanka

Metković, 7.5.2017. - Na igralištu Iza Vage ŽNK Neretva je u 15. kolu I. HNLŽ ugostio ŽNK Pergrada i pobjedom od 4:0 učvrstio se u sredini tablice.

Metkovke su cijelu utakmicu dominirale terenom pa je uz malo sportske sreće pobjeda mogla biti još izraženija. Vrata gošća načela je u 11. minuti Marija Herceg, a u 37. minuti Helena Perić pogađa za 2:0, s čime se odlazi na predah.

Nastavak opet donosi dominaciju domaćina pa nakon nekoliko nerealiziranih prilika treći domaći pogodak u 59. minuti postiže Glorija Šimunović, koja je četiri minute ranije u igru ušla umjesto Merime Tanović. Za konačan rezultat zaslužna je Veronika Terzić, koja u 76. pogađa za 4:0. Gošće su posljednjih desetak minuta igrale s 10 igračica jer se ozlijedila veteranka Hajra Đozo, koja je nedavno ušla u šesto desetljeće života. Mnogi su sa zanimanjem pratili i igru šest godina starije Marije Matuzić, bivše reprezentativke poznatije kao Maca Maradona, koja je prije 43 godine nogomet počela igrati za zagrebački ŽNK Loto.