vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Grmoja: Ponosan sam što me Andrej Plenković nazvao revolucionarom

Metković, 8.5.2017. - Mostov politički tajnik Nikola Grmoja danas se oglasio povodom izjave premijera Andreja Plenkovića da je on kavanski revolucionar.

Ponosan sam što me Andrej Plenković nazvao revolucionarom, jer ako je biti revolucionar upozoravati na korupciju, upozoravati na pogodovanje gazdama, upozoravati na aferu Agrokor, onda ja jesam revolucionar.

Jedina revolucija koju ja zazivam je događanje naroda na izborima 21. svibnja, kada očekujem da hrvatski građani pošalju jedno snažno ne Ivici Todoriću, Gregoriću, Valentiću, Šeksu i Plenkoviću, odgovornima za ovu krizu, krizu koju je izazvao premijer Plenković, koji sada, očito je, danas, nema većinu, da je doveo stabilnost Hrvatske u pitanje i ja očekujem da on što prije izađe pred hrvatske građane i kaže da je štiteći kriminal u Agrokoru izazvao ovu kriznu situaciju u Republici Hrvatskoj.

Na pitanje zašto misli da je Plenković izazvao krizu, Grmoja je rekao:

– Zato što je Most ozbiljno krenuo u razotkrivanje kriminala u Agrokoru, zato što je Most predložio i nekakve zakonske prijedloge koji su izglasani u Hrvatskome saboru, poput Zakona o arhivskome gradivu, koji oni namjeravaju mijenjati nakon što pokušaju sastaviti neku novu većinu. Znači, Most je krenuo razotkriti sve arhitekte ovakve kriminalne Hrvatske, krenuli smo graditi jednu uređenu Hrvatsku, kao što smo naše općine i gradove u kojima smo osvojili vlast vodili odgovorno, vraćali dugove, izvlačili sredstva iz EU fondova i nametnuli jedan novi način upravljanja jedinicama lokalne samouprave. Na isti taj način smo željeli upravljati Hrvatskom koja se već dugi niz godina vodi na način da odgovara jednom uskom krugu ljudi.