vijesti www.metkovic.hr

 

Kako novim tehnologijama olakšati život osobama s invaliditetom

Metković, 9.5.2017. - Metkovska Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj u suradnji s E-glasom organizira predavanje i edukaciju na temu 'Asistivna tehnologija za kvalitetniji život osoba s invaliditetom'.

Dr. sc. Miroslav Vrankić – dobitnik nagrade Ponos Hrvatske 2017. godine, informatičar i profesor na riječkom Tehničkom fakultetu u petak 12. svibnja.2017 u Hotelu Dalmacija s početkom u 18 sati predstavit će Projekt Servus za upravljanje domom pomoću govora namijenjen osobama koji ne mogu koristiti svoje ruke te različita komunikacijska pomagala za osobe koje ne mogu govoriti ili koje otežano govore. Isto tako, predstavit će asistivnu tehnologiju za djecu s teškoćama u razvoju - od prilagođenih igračaka do glazbenih instrumenata s alternativnim metodama pristupa i bit će prezentiran jedan novi projekt komunikacije mislima za osobe s najtežim invaliditetom koji se razvija na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Komunikatori, softver za augmentativnu i alternativnu komunikaciju, uređaji koji olakšavaju pristup računalu samo su neki od alata koji vam mogu pomoći pri savladavanju komunikacijskih poteškoća, te olakšati potragu za kvalitetnim edukativnim, ali i zabavnim materijalima za razvoj i učenje za djecu i odrasle. Predavanje je namijenjeno roditeljima djece i osoba s poteškoćama, udrugama, stručnjacima, institucijama, studentima i svima onima koji su svakodnevno uključeni u rad i život osoba s poteškoćama.

Edukacija je namijenjena terapeutima i stručnjacima koji rade s osobama s invaliditetom i djecom s poteškoćama i održat će se u Hotelu Dalmacija s početkom u 9.00 sati.

Iz UOSI Prijatelj mole sve zainteresirane da se prijave putem ove web-forme ili da ih nazove na 091/629-7728. Predavanje s prezentacijom opreme i edukacija besplatni su.