vijesti www.metkovic.hr

 Šport

144 vrtićana se natjecala na Maloj Olimpijadi

Metković, 12.5.2017. - Na igralištu ONK Metković jučer je održana Mala Olimpijada na kojoj su sudjelovala 144 natjecatelja iz Dječjega vrtića Metković, podijeljena u četiri skupine; Žapci, Slavuji, Galebovi i Vjeverice.

Na početku su vrtićani olimpijsku zastavu pronijeli do jarbola, na koji je podignuta uz zvuke hrvatske himne. Malim natjecateljima i okupljenoj publici pred natjecanje se obratila ravnateljica Mira Penavić i svim natjecateljima zaželjela puno uspjeha. Potom je gradonačelnica Katarina Ujdur pozdravila publiku i natjecatelje te mališane pozvala da zajedno otvore natjecanje.

Vrtićani su se natjecali u četirima disciplinama; trčanju na 50 metara, skoku udalj s mjesta, bacanju loptice i malom nogometu. U trčanju na 50 metara u kategoriji dječaka prvo mjesto je osvojio Patrik, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Luka Galov i Jure Vištica. U kategoriji djevojčica najbolja je bila Luca Bebić, a drugo i treće mjesto zauzele su Doris Kužić i Dora Gluščević.

U skoku udalj s mjesta kod dječaka je prvo mjesto osvojio Antonio Jerković, a za njim su uslijedili Mihael Borna Bjeliš i Mihovil Popović. Kod djevojčica najbolje su bile Petra Šerić, Milica Čotić i Ema Ćelić.

U disciplini bacanje loptice kod dječaka nadalje su bacili Nikola Bulum, Andrej Paponja i Antonio Erceg, a kod djevojčica Monika Sršen, Gabrijela Ćerlek i Eva Antunović.

Pobjednik u malom nogometu je ekipa Žabaca, za koju su nastupili: Maro Noa Vidojević, Ante Milan, Borna Zloić, Matej Musulin, Duje Jerković, Patrik Majić, Matej Družijanić, Niko Mioč, Nikola Bulum i Mate Bokan.

Medalje najboljima dodijelili su predsjednik Sportske zajednica Grada Metkovića Ante Zovko i tajnik Mladen Jakić.
F. Bokan