vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Duje Mihaljević najuspješnija muška sportska nada DNŽ

Metković, 13.5.2017. - Člana Karate-kluba Metković Duju Mihaljevića Zajednica športova Dubrovačko-neretvanske županije proglasila je najuspješnijom muškom sportskom nadom naše županije u 2016. godini.

Devetogodišnji Duje karate trenira tek tri godine, a već je osvajač dviju državnih medalja. Samo tijekom 2017. osvoji je tri zlata, dva srebra i dvije bronce, a za istaknuti su dvije brončane medalje na Državnom prvenstvu Hrvatske u Ivankovu, u borbama u kategoriji mlađi učenici -38 kg i u kategoriji učenici -38 kg.

U istom je razdoblju osvojio zlatnu medalju na Međunarodnom klupskom turniru Kup Mimoza, koji se održao u Crnoj Gori i na kojem je nastupilo 404 natjecatelja iz 28 klubova, Hrvatske, Bih, Crne Gore i Srbije. Osvojio je još dva zlata na dvama međunarodnim karate-turnirima u Splitu, na kojima je nastupilo 97 klubova s 1269 natjecatelja, iz pet zemalja. Zamalo mu je promaknulo još jedno zlato na Međunarodnom klupskom turniru Ilidža Open u BiH, na kojem je nastupio 131 klub iz šest država, s 1033 natjecatelja, a Duje je u finalu osvojio srebrenu medalju. Rezultati su na kraju okrunjeni pozivom Duji da nastupi za reprezentaciju Hrvatske u mlađim uzrastima na predstojećem Balkanskom prvenstvu, koje će se održati u Istanbulu.