vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Djeca hvataju sunce

Metković, 13.5.2017. - Premda su namjeravali proslavu pod nazivom Djeca hvataju sunce, posvećenu Svjetskom danu Sunca, organizirati u školskom vrtu, učitelji i učenici viših razreda OŠ Stjepana Radića to su jučer napravili unutar škole jer vrijeme nije dopuštalo da izložbu učeničkih plakata postave u školskom parku.

Inicijatorica i koordinatorica edukativno-rekreativnih aktivnosti u školskom vrtu je školska knjižničarka Ivana Čarapina, koja je u pripremi surađivala s učiteljicom geografije Tildom Vekić te učiteljicama prirode i biologije Vesnom Pavlović i Natašom Jakišić. One su s učenicima viših razreda imale namjeru mlađe učenike podučiti o Suncu s različitih stajališta.

Unutar škole je održana i školska priredba posvećena hrvatskom pjesniku Grigoru Vitezu, čiji je naziv pjesme bio i naziv jučerašnje proslave. Program je koordinirala uč. hrvatskoga jezika Tatjana Hazirović Juračić, u suradnji s učiteljima hrvatskoga jezika Manuelom Šiljeg Malezija, Ivom Stojić Dominiković, Ines Vukoja i Draganom Sršenom te učiteljicama razredne nastave Sandrom Šutalo i Aleksandrom Lukić-Skelić. Njihovi su učenici priredbu uveličali najpoznatijim Vitezovim pjesmama, ulomcima iz igrokaza i zagonetkama. Priredbu su vodili učenici Marina Primorac i Luka Kravar, a konferansu je napisala uč. hrvatskoga jezika Tatjana Hazirović-Juračić.

Za uređenje školskoga interijera pobrinuli su se knjižničarka Ivana Čarapina, uč. likovne kulture Ante Leko, uč. razredne nastave Gabrijela Dragičević i domar Damir Milićević.

Ove je godine Sunce bilo neuhvatljivo pa će ga učenici i učitelji OŠ Stjepana Radića pokušati uhvatiti dogodine.
Foto: F. Bokan