vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Kuran: Više ćemo ulagati u sport i kulturu

Metković, 13.5.2017. - SDP-ov kandidat za gradonačelnika Krešimir Kuran danas je održao konferenciju za medije na kojoj su tema bili kultura i sport, tj. jedan dio programa koji bi SDP pokušao ostvariti u Metkoviću.

– Gledano po statističkim podacima Grad Metković ima ispodprosječna ulaganja u kulturu i sport, prije svega u rekreacijski dio, u odnosu na prosjek u RH te smatramo da se to treba promijeniti. Također, treba više ulagati za potporu dugogodišnjim manifestacijama kao što su Na Neretvu misečina pala i druge. Od ostalih investicija u kulturi namjeravamo napraviti adaptaciju zgrade folklora, a isto tako u suradnji s našim folklornim društvom osnovati zavičajni muzej – rekao je Kuran.

Istaknuo je da je Gradu Metkoviću potreban i muzej rukometa, jer je po tome poznat, i tako obogatiti turističku ponudu. Treba napraviti novu kategorizaciju sporta i sportskih klubova te pomoći djeci i mladima kako bi sportske aktivnosti bile dostupne obiteljima slabijega imovinskoga stanja i obiteljima s više djece.

Za lošu situaciju s NK Neretva Kuran je okrivio sve dosadašnje vlasti koje su upravljale Gradom i Klubom, a slično je bilo i s rukometnim klubom koji je ugašen, čime je nestao jedan od simbola grada.
M. Pehar