vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Plenković u Metković došao pružiti podršku Milanu

Metković, 14.5.2017. - Na Trg kralja Tomislava u poslijepodnevnim je satima stigao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, kako bi pružio podršku HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika Metkovića Daliboru Milanu. Uz kandidata Milana i njegov tim, Plenkovića su dočekali i župan Nikola Dobroslavić, europaralmentarka Dubravka Šuica i saborski zastupnik Branko Bačić.

Milan je na početku svoga govora rekao da se u bitku uključio kako bi HDZ nakon 20 godina dobio svoga gradonačelnika Metkovića. Za aktualnu vlast je rekao da ima dugu listu neispunjenih obećanja, da su podijelili grad i iskoristili Metković za svoj osobni probitak i odskočnu dasku prema Zagrebu. Rekao je da se ne smijemo dijeliti i da će on biti gradonačelnik svih građana.

Nakon obraćanja Branka Bačića i Nikole Dobroslavića, za govornicu je izašao premijer Plenković. Odmah je na početku napao Most da je bio nelojalan partner i okrenuo se SDP-u. Za HDZ je rekao da između građenja i rušenja uvijek bira građenje i pozvao se na Tuđmanovu državotvornu politiku. Rekao je da su i dalje otvoreni prema drugim strankama koje su spremne slijediti HDZ-ov put, ali je siguran u pobjedu na mogućim novim parlamentarnim izborima. Plenković se osvrnuo i na slučaj Agrokor, rekavši da je izabrano dobro rješenje koje će sačuvati radna mjesta, ali i državnu blagajnu. Stoga smatra neutemeljenom kritiku oporbe koja za taj slučaj nije ponudila nikakvo rješenje. Za Metković je rekao da je svojevrstan amblematičan grad za ove izbore. On predstavlja izbor između ozbiljnoga i odgovornoga i prosvjednoga, protestnoga i, prema njegovu sudu, još uvijek nedovoljno profiliranoga.