vijesti www.metkovic.hr

 Sajam

Održan V. 'Eko rural'

Metković, 15.5.2017. - Tijekom održavanja Smotre folklora Na Neretvu misečina pala u Gradskome parku je održan V. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural, na kojemu su se predstavili izlagači s ruralnih područja koji se bave proizvodnjom hrane i pića te izradom rukotvorina i ostalih autohtonih proizvoda.

Na otvaranju Sajma izlagače i posjetitelje pozdravili su županijski pročelnik Upravnoga odjela za zaštitu okoliša i prirode Nikola Veraja, gradonačelnica Katarina Ujdur i predsjednica Udruge DOBRA Matija Vukša, dok su članovi KUD-a Metković izveli prigodan program. Za posjetitelje je Modro-zelena zadruga branitelja priredila Lonac iznenađenja, a za djecu je bila organizirana igraonica.

U sklopu Sajma održan je seminar Ekološka poljoprivreda u funkciji ruralnog razvoja, a održali su ga Mladenka Šarulić i Mirko Gugić s veleučilišta Marko Marulić u Kninu. O mreži SEEON (South East Europe Organic Network) govorila je Stana Kešina, dok je Nebojša Jerković iz Modro-zelene zadruge branitelja govorio o otvorenim mjerama za ruralni razvoj.

Organizator Sajma bila je Udruga DOBRA, a suorganizatori Grad Metković i KUD Metković.