vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Umro je Mato Mustapić

Metković, 16.5.2017. - Premda smo znali za njegovo teško stanje, jutros nas je zatekla tužna vijest da je u Splitu u 60. godini života preminuo Mato Mustapić, istaknuti kulturni, društveni i prosvjetni djelatnik našega grada.

Mato Mustapić rodio se 6. veljače 1958. u Metkoviću, u kojemu je završio osnovnu školu te daljnje školovanje nastavio u Školi primijenjenih umjetnosti u Splitu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završio je Studij kroatistike. Nakon završene srednje škole radio u poduzeću „Razvitak“ u Metkoviću, a nakon fakulteta u Gimnaziji Metković i OŠ Stjepana Radića. Kao izraziti likovnjak i dugogodišnji ravnatelj Gradskoga kulturnog središta Metković znatno je podignuo razinu likovnih događanja u našem gradu. Svoje djelovanje u kulturi iskazao je i kao aktivan član ogranka Matice hrvatske Metković. Bio je urednikom mnogih Matičinih i drugih izdanja, autorom velika broja tekstova likovne tematike i suradnikom vodećih hrvatskih i bosanskohercegovačkih časopisa za kulturu.

Pokojni Mato Mustapić u Domovinski se rat bio uključio kao dragovoljac, a od 2001. pa do 2013. obnašao je više dužnosti u Gradu Metkoviću, kao član Poglavarstva i zamjenik gradonačelnika u dva mandata.

Majci pok. Mate gđi Rajki, supruzi Stojanki, djeci Juditi, Boži i Dubravki te sestri Katici izražavamo iskrenu sućut. Vrijeme posljednjega ispraćaja pok. Mate objavit ćemo čim saznamo.