vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Započela rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije na Lovačkome putu

Metković, 17.5.2017. - Gradonačelnica Katarina Ujdur danas je obišla započete radove na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže i odvodnje otpadnih voda na Lovačkome putu (ulica prema groblju).

Trenutno se uklanjaju granitne kocke koje će poslije završetka radova biti vraćene, a na mjestima gdje nedostaju ili su oštećene bit će nadomještene novima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.800.000 kuna, od čega 90 % sufinanciraju Hrvatske vode, a 10 % financirat će Metković d.o.o., čiji je direktor Matko Jerković rekao da na Lovačkome putu trenutno postoji samo mješoviti sustav odvodnje te je vodoopskrba u relativno lošem stanju. Nadalje je istaknuo da tim projektom stanovnici Lovačkoga puta i Ulice Vladimira Nazora dobivaju 450 metara novoga fekalnog kolektora i vodoopskrbne cijevi. Postojeći mješoviti sustav ostat će kao sustav odvodnje, a projekt se financira iz Programa poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture u Republici Hrvatskoj, odnosno preko kreditiranja Europske investicijske banke i Centralne banke za obnovu i razvoj EIB/CEB programa. Desetpostotni dio, odnosno sredstva kojim Metković d.o.o. financira projekt dolaze od naknade za razvoj te naknade za održavanje vodovodnih građevina na području Grada Metkovića.

Izvođači radova su Zajednica ponuditelja Cestar iz Splita i Ipsum iz Dubrovnika, dok nadzor obavlja tvrtka Geoproming iz Metkovića. Rok za završetak radova je 90 dana. Inženjer iz tvrtke Ipsum Marko Mijić nadodao je da će se uz izgradnju kanalizacije i vodovoda riješiti problem lošega profila ceste. Za kraj je istaknuo da će se radovi izvoditi u trima fazama. Prva faza radova izvodit će se od Lovačkoga puta do crkve sv. Ilije, a druga faza od crkve sv. Ilije do skretanja za Ulicu Orašina (Verajino guvno). Posljednje faza izvodit će se od Ulice Orašina pa sve do trga kralja Tomislava. Na kraju je Mijić građane zamolio za strpljenje i razumijevanje te je istaknuo da će biti pravovremeno obaviješteni o izvođenju svih faza radova.
F. Bokan