vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Koristio fiktivnu prijavu prebivališta

Metković, 18.5.2017. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 31-godišnji državljanin RH, koji ima prebivalište u BiH, sumnjiči se za kazneno djelo prijevare.

Naime, utvrđena je sumnja da je od početka studenog 2015. g. do početka ožujka 2017. g., s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, doveo u zabludu djelatnike mirovinskog osiguranja te ishodio doplatak za djecu u iznosu od gotovo 4 tisuće kuna, za koji iznos je oštetio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Policijia protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
  

Akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Policijski službenici prometne policije će tijekom današnjeg dana, na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, provoditi preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.
  

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

Okupljanjem maturanata povodom završetka školovanja sutra, 19. svibnja, tradicionalno će se obilježiti Dan maturanata. Proslava kraja školske godine započet će već u jutarnjim satima i to u Dubrovniku, Metkoviću, Opuzenu, Pločama i Korčuli.

Policija će od ranih jutarnjih sati pojačano nadzirati mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih kako bi ova proslava prošla bez narušavanja javnog reda, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedoličnog ponašanja pojedinaca.

Vjerujući da će se poštivati pravila ponašanja, posebno u prometu, svim maturantima i njihovim roditeljima čestitamo uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana.