vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Dan škole OŠ don. M. Pavlinovića

Metković, 19.5.2017. - OŠ don Mihovila Pavlinovića jučer je svoj Dan škole obilježila prigodnim programom te dodjelom pohvalnica i priznanja najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima.

Nakon hrvatske himne u izvedbi Velikoga dječjeg zbora, učiteljima i učenicima obratila se ravnateljica Žana Dodig te navela školske uspjehe i postignuća učenika tijekom protekle godine, kao i uspjehe na raznim regionalnim i državnim natjecanjima na kojima su sudjelovali učenici te škole.

Zadovoljstvo radom djelatnika i učenika OŠ don Mihovila Pavlinovića izrazila je gradonačelnica Ujdur te im čestitala njihov Dan škole. U programu su nastupili učenici, koje je pripremila učiteljica Katarina Petković Galov, te učenici članovi KUD-a Metković, koji su izveli folklorne igre Kamenčići, Tikve i Pada kiša.

Nakon glazbenoga dijela i nastupa grupe Band Aid, učenici Mateo Plećaš i Ivana Šutalo izveli su recital Više od jednoga života i prikazali neke trenutke iz života don Mihovila Pavlinovića. Poslije njih nastupili su folkloraši plešući Neretvansku promenadu i Desanski šotić uz pratnju Mandolinskoga orkestra KUD-a Metković.

OŠ don Mihovila Pavlinovića diči se kulturno-umjetničkim radom svojih učenika, ali i brojnim natjecanjima i osvojenim nagradama i priznanjima, kao što su sudjelovanje na Županijskoj smotri LiDraNO, Županijskom natjecanju Likovnjaci, županijskim natjecanjima iz matematike, tehničkog i stranih jezika. Učenici su bili posebno aktivni i sportu, postigavši uspjehe u rukometu i atletici na državnoj razini. Stoga je ravnateljica Dodig najboljim pojedincima i skupinama uručila pohvalnice, a njihovim mentorima priznanja.
M. Pehar