vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

Deset godina Arheološkoga muzeja Narona

Metković, 19.5.2017. - Arheološki muzej Narona jučer je, na Dan muzeja, obilježio deset godina od svoga otvaranja 18. svibnja 2007., otkako je zabilježio 150 000 posjetitelja sa svih strana svijeta.

Povodom toga u Muzeju je otvorena je obljetnička izložba pod nazivom Deset godina Arheološkog muzeja Narona, autora ravnatelja Glučine, s kojim su u otvorenju sudjelovali prvi ravnatelj Hrvoje Manenica i metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur.

Ravnatelj Glučina osvrnuo se na postignuto tijekom protekloga desetljeća. Uz osnovnu djelatnost Muzeja spomenuo je razne manifestacije, kao što je Noć muzeja, koja uključuju izložbe, koncerte, prezentacije i sl. te Rimska noć u Naroni, kojoj je svrha oživjeti antičko nasljeđe Vida i predstaviti se različitim izložbenim i edukativnim sadržajima. Također, predstavio je i Idejni projekt za novu muzejsku zgradu u sklopu koje bi se nalazili izložbeni prostori, multimedijalna dvorana, čuvaonice, radne prostorije za stručne suradnike i sl.

– Zahvaljujem svim bivšim i sadašnjim djelatnicima Arheološkoga muzeja Narona te vanjskim suradnicima, koji su svojim znanjem i velikim entuzijazmom pridonijeli realizaciji muzejskih projekata u proteklih deset godina pa tako sudjelovali u uspješnu radu ustanove – rekao je Toni Glučina.

Za glazbeni dio programa pobrinula se Pjevačka skupina Župe sv. Ante Padovanskoga iz Komina i Zbor KUD-a Gospe Snježne iz Vida.
M. Pehar