vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Jambin predizborni skup pred Hotelom 'Narona'

Metković, 19.5.2017. - HSS-ov kandidat za gradonačelnika Stipo Gabrić Jambo sinoć je ispred Hotela Narona održao predizborni skup na kojemu je predstavio kandidate za Gradsko vijeće.

Nakon Gabrićeva uvodnog govora okupljenima se obratio Antonijo Nižić, kazavši da je cilj HSS-a gospodarski razvoj, pronatalitetna politika, nova radna mjesta te poboljšanje socijalne skrbi i školstva. Nižić je istakao da se Most ponašao kao moralna vertikala, što u suštini nije jer je pogodovao rođacima i kumovima. Posebno ga je pogodilo ponašanje ministra Orepića koji je, kako navodi Nižić, etnički očistio Hrvate Hercegovce u vlastitoj državi brisanjem s mjesta prebivališta bez ikakvih provjera.

Nakon Nižića okupljenima je govorio kandidat za zamjenika gradonačelnika Željko Mordžin, koji je kritizirao Mostovo upravljanje gradom posljednje četiri godine. Mordžin je naglasio da je Mostov najveći problem što se konstantno sukobljavaju s autoritetima i tako sebi priskrbljuju važniju ulogu.

Poslije Mordžina skupu se ponovo obratio Gabrić koji ustvrdivši da su, dok je on bio gradonačelnik, iz Zagreba dolazili novci i projekti, dok su Mostovci u metropoli proveli dvije godine, a nisu donijeli ni lipe u Metković. Gabrića je najviše zasmetalo što je aktualna gradska vlast raskinula ugovor sa Svjetskom bankom kojim bi se izgradili kanalizacijski kolektori i pročistač. Nadalje se osvrnuo i na probleme s odlagalištem otpada na Dubravici, rekavši da Metkoviću prijeti ekološka katastrofa te da su mogući scenariji poput onih u Dubrovniku i Makarskoj. Na kraju je Gabrić poručio da je na nedjeljnim izborima glavno pitanje „biti ili ne biti“, a okupljene je pozvao, ako ne žele glasovati za njega, bolje da glasuju za crnoga vraga nego za sektu, kako je nazvao Most. Zaključio je i da je Metković podjeljeniji nego ikada i kao takav je pretvoren u dnevni boravak psihijatrijskoga odjela.
F. Bokan