vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Most optužio Jambu za pohod na Gradski proračun

Metković, 23.5.2017. - Danas se Most nezavisnih lista oglasio priopćenjem za medije u kojemu kaže da je Jambo uz pomoć HDZ-a najavio pohod na Gradski proračun Metkovića isti dan kada mu je započelo ročište zbog sumnje da je oštetio Proračun.

Na dan prvog ročišta u Uskočkom predmetu u kojem se Stipu Gabrića Jambu tereti da je oštetio Gradski proračun za 666 000 kuna, potrošenih na masline koje je dijelio u kampanji za parlamentarne izbore, Jambo je izrazio potporu HDZ-ovu kandidatu Milanu i zajedno s HDZ-om najavio pohod na Gradski proračun. Stipe Gabrić je u medijima najavio koaliciju s Milanom i pružanje potpore u drugom krugu.

– U više navrata smo iz Mosta upozoravali da je koalicija Jamba i HDZ-a dogovorena već odavno i da obmanjuju javnost držeći je u tajnosti. Doista je nevjerojatno da najavljuju kako žele upravljati Proračunom na dan prvog ročišta zbog sumnje na oštećivanje istog. Što možemo očekivati ovog puta, ako se prošli put skoro 700 000 kuna građana potrošilo samo za dijeljenje maslina u predizbornoj kampanji? To nije održivo i Metković bi se uz Jambu ponovno vratio u doba dugovanja, korupcije i pogodovanja – izjavio je Grmoja.