vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Plenković i Krstičević stigli u Metković podržati Milana

Metković, 2.6.2017. - Metkovski HDZ sinoć je u GKS-u održao predizborni skup, na koji je dati podršku kandidatu za gradonačelnika Daliboru Milanu stigao i premijer Andrej Plenković u pratnji ministra Damira Krstičevića.

Prvi je za govornicu izašao Milan, zahvalivši svima koji su ga došli podržati. Milan je posebno naglasio da svim strankama nudi suradnju nakon što u nedjelju pobijedi na izborima te da će biti gradonačelnik svih građana Metkovića, bez obzira na stranačku pripadnost. Nadalje je istaknuo da je zbog vertikale povezanosti vlasti bitno da on postane gradonačelnik jer će se time uspostaviti sinergija gradske, županijske i državne vlasti.

Potom je u svome govoru Nikola Dobroslavić rekao da vjeruje u nedjeljnu pobjedu na izborima. Političkim suparnicima je poručio da su imali svoju priliku, koju nisu iskoristili te je pozvao sve da iziđu na nedjeljne izbore i daju podršku Milanu.

Branko Bačić je okupljenima, također, kazao da očekuje Milanovu pobjedu u drugome krugu izbora te da će tim činom početi put prosperiteta i napretka Metkovića. Pobjeda Milana u Metkoviću i Dobroslavića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kako ističe Bačić, bit će vjetar u leđa Andreju Plenkoviću sljedeći tjedan u Saboru.

Ministar obrane Damir Krstičević pozdravio je okupljane Metkovce i Metkovke te sudionike skupa iz susjedne Hercegovine. Krstičević vjeruje u Milanovu pobjedu, nakon koje će se provesti razvojni projekti u suradnji s državnom vlasti. Kada je riječ o sigurnosti, Krstičević je istaknuo da radi na jačanju HV-a i da će u novome operativnom rasporedu jedna postrojba HV-a biti stacionirana u dolini Neretve, odnosno u Pločama.

Završnu je riječ imao Andrej Plenković, koji je pozdravio okupljene kazavši da je u prvome krugu Metković imao najveći odziv birača od 65%, što pokazuje želju građana za promjenama. Idući tjedan, kako navodi Plenković, okončat će se procedura i donijeti odluka da se iz sredstva EU proračuna i hrvatskoga proračuna izdvoji 357 milijuna eura, kojima se jamči izgradnja Pelješkoga mosta u razdoblju od 2017. – 2021. Plenkoviću je drago što je Milan vodio afirmativnu kampanju i pokazao da može svakome pružiti ruku kome je potrebna. Prema Plenkoviću, načelo kojima se HDZ vodio u suradnji s gradovima i općinama nije ovisilo o istoj stranačkoj pripadnosti, nego o jednakoj brizi o svima bez obzira na nju. Na kraju je sviju pozvao da izađu na izbore i podrže Dalibora Milana jer je s partnerima već osigurana većina u Gradskome vijeću.
F. Bokan