vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Predizborni skup Mosta

Metković, 2.6.2017. - Posljednji dan predizborne kampanje bio je u znaku Mosta nezavisnih lista. Nakon biciklijade, na Trgu kralja Tomislava održan je predizborni skup na kojemu su se Metkovcima obratili Nikola Grmoja, Božo Petrov i Katarina Ujdur.

Mostov kandidat za župana Nikola Grmoja govor je počeo time kako je danas skočio s Mosta dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku te da će skočiti i s Pelješkoga, kada bude napravljen. Oštro je napao HDZ, kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini. Rekao je da je premijer Plenković sinoć u Metkoviću konačno priznao da će HDZ u Gradskome vijeću većinu graditi u kaoalicij s Jambinim HSS-om, a da se Dalibor Milan o tome još nije očitovao pred metkovskim biračima.

Božo Petrov govorio je o značaju Mosta na lokalnoj, ali i na državnoj razini. Most je taj koji je izazvao promjene u Hrvatskoj, rekao je. Govorio je i o tome kolika su podmetanja i opstrukcije doživjeli dok su u Metković uspjeli dovesti tvornicu za preradu mandarina. Prvi put su u Metković došli investitori od kojih se ne traže kuverte ispod stola, rekao je. Za sutra je najavio vijest o pet puta većoj investiciji u Metkoviću, koja će donijeti novih 250 radnih mjesta. Prozvao je i Milana koji se nije usudio suočiti s Katarinom Ujdur.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Katarina Ujdur još je jednom ponovila na koje su sve probleme naišli nakon šesnaestogodišnje vladavine Stipe Gabrića Jambe, optuživši ga da je cijelo vrijeme Metković vodio u svome interesu, a ne u interesu građana. Za Milana je rekla da on postoji samo na papiru, ali da iza svega stoji Jambo. – Uvijek ću raditi u interesu građana Metkovića i uvijek ću biti dio ovoga grada i nikada ga neću napustiti – rekla je Ujdur i pozvala građane da svojim glasom spriječe povratak na staro.