vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Dalibor Milan novi gradonačelnik Metkovića

Metković, 4.6.2017. - Prema privremenim služenim rezultatima DIP-a, HDZ-ov Dalibor Milan točno je za 130 glasova pobijedio Mostovu Katarinu Ujdur i tako će voditi Metković sljedeće četiri godine.

HDZ u Gradskome vijeću ima 7 od 19 vijećnika, a Milan je večeras rekao da je otvoren prema svima na dobrobit Metkovića. Inače, HDZ-u su dovoljna dva vijećnika HSS-ova Stipe Garbrića Jambe za apsolutnu vlast u Metkoviću.

HDZ je imao vlast u Metkoviću do 1997., kada je Nezavisna lista Stipe Gabrića Jambe pobijedila na izborima i smijenila dvojac Margeta-Krstičević, a potom uskoro kompletna ušla u HDZ. Tako se vladavina HDZ-a nastavila do 2. srpnja 2003., kada je Vlada RH, zbog sukoba HDZ-a s Jambom, na zatvorenom dijelu 29. sjednice donijela odluku o raspuštanju Gradskoga vijeća Grada Metkovića. Prijevremeni su izbori uslijedili 3. listopada 2004. i na njima je Gabrićeva lista ostvarila uvjerljivu pobjedu, osvojivši 11 vijećnika u Gradskome vijeću. Od tada pa do danas HDZ nije uspijevao osvojiti vlast u Metkoviću.