vijesti www.metkovic.hr

 Predavanje

Predavanje o 'dobroj ekonomiji'

Metković, 5.6.2017. - Udruga mladih Kolektiv poziva vas na predavanje Dobra ekonomija, koje će Dražen Šimleša održati u srijedu, 7. lipnja u Gradskoj knjižnici Metković s početkom u 20 sati.

Predavanje će se održati u sklopu projekta Zelena knjižnica što ga Udruga mladih Kolektiv provodi u partnerstvu sa Gradskom knjižnicom Metković, a financira ga Grad Metković.

Glavni postulati ekonomskog sustava kakav danas postoji na ovim prostorima su privatno vlasništvo, i to najčešće neosobno, proizvodnja je za trgovanje, često bez ikakvog smisla i prožeta financijskim špekulacijama. Profit je na prvom mjestu, a kao glavna tehnologija razmjene koristi se novac, kojim se također špekulira. Najamni rad nam se čini kao sasvim normalna pojava, a dominacija tržišta uz sve navedeno nastavlja razarati prirodu i društvo.

To je za većinu loša ekonomija, a što je to dobra ekonomija i kako bi ona trebala funkcionirati saznajte na predavanju u srijedu.

– U sklopu navedenoga projekta do sada je održano predavanje o permakulturi i prikazan dokumentarni film uz dobru posjećenost pa se nadamo da će taj trend i nastaviti, što svakako zaslužuju predavači koji nam dolaze u Metković – kažu iz Udruge.