vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Devet godina djelovanja OGŠ Metković kao samostalne ustanove

Metković, 7.6.2017. - Svečanim koncertom te podjelom diploma i nagrada najboljima, jučer je u Galeriji GKS-a Osnovna glazbena škola Metković obilježila svoj Dan škole.

Ravnatelj Zvonko Knežević rekao je da škola tim koncertom obilježava devetu godinu postojanja te da su za to vrijeme utrostručili broj učenika. Proteklu je školsku godinu Školu pohađalo 146 učenika, a sljedeće ih se namjerava upisati 160. Od 19 djelatnika, 16 ih je s punim radnim vremenom, dvoje s nepotpunim i jedan je vanjski suradnik. Nabrajajući niz koncerata, Knežević je rekao da je škola prisutna i u javnome životu grada. Isto je tako istaknuo učeničke uspjehe na raznim natjecanjima, na kojima su osvajali visoka mjesta. Stoga je prozvao Filipa Kežića, Petru Rebac, Anteu Filipu Stojić, Ivana Frana Stojića, Martu Tomić, Marka Tota i Darka Tota te im uručio diplome i prigodne darove, a cvijeće njihovim mentorima i korepetitorima Erni Čizmić Rebić, Mariji Beljak, Karmen Stojić i Romeu Hercegu.

U programu je nastupilo dvadesetak učenika, a pripremili su ga nastavnici: Karmen Stojić, Slađana Knežević, Romeo Herceg, Marija Bukovac, Josipa Markota, Mirko Violić, Robert Sivrić, Mihaela Pavlović, Marija Berljak, Erna Čizmić Rebić, Javorko Popović, Marija Jerković i Dragan Gutić.