vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Što se čeka s projektom vrijednim 275 milijuna kuna?

Metković, 7.6.2017. - Saborski zastupnik Nikola Grmoja danas je predsjedniku Sabora RH Gordanu Jandrokoviću uputio dopis u kojemu je postavio zastupničko pitanje premijeru Andreju Plenkoviću. Riječ je o zastoju u izglasavanju na Vladi RH Projekta Razvoj vodno-komunalne infrastrukture grada Metkovića - razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje.
  

HRVATSKI SABOR

KLUB MOSTA NEZAVISNIH LISTA

zastupnik Nikola Grmoja

 

U Zagrebu, 6. lipnja 2017.

 

PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA            

 

Predmet: Zastupničko pitanje gospodinu Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade

 

Temeljem članka 140. Poslovnika Hrvatskog sabora upućujem gospodinu Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade sljedeće zastupničko pitanje:

 

ZASTUPNIČKO PITANJE

 

Zašto se čeka sa stavljanjem na dnevni red Vlade izglasavanje Projekta „Razvoj vodno-komunalne infrastrukture grada Metkovića - razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje“ kao strateškog kada ga je Povjerenstvo predložilo Vladi kao i druge projekte, a odluka Vlade je samo formalnost?

 

obrazloženje
  

Ovim putem tražim očitovanje Vlade o tome zašto Projekt „Razvoj vodno-komunalne infrastrukture grada Metkovića - razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje“, vrijedan 275 milijuna kuna, kojeg je Povjerenstvo za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekta predložilo Vladi RH za uvrštenje na listu strateških projekata, do danas nije izglasovano na Vladi. Još 21. travnja sudjelovao sam na sjednici Povjerenstva kao zamjenik gradonačelnika Metkovića, mišljenja ministarstava trebala su biti pribavljena odavno, a ova formalnost odrađena u Vladi. Inzistiram da to pitanje bude već u četvrtak 8. lipnja 2017. na sjednici Vlade.

 

ZASTUPNIK     

Nikola Grmoja, v. r.