vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Gimnazijalci ugostili njemačke kolege

Metković, 12.6.2017. - U sklopu dugogodišnjega partnerstva Gimnazije Metković s Gimnazijom Theodor-Heuss iz Recklinghausena, grada u Rurskoj oblasti u Njemačkoj, učenici Gimnazije Metković ugostili su svoje partnere, točnije 14 učenica i učenika. Mentorice učenicima su dvije profesorice iz njemačke škole Alexa Keuneke i Julija Hellwig, te dvije profesorice iz Gimnazije Metković; Svjetlana Bebić i Ana Bebić. Evo što nam je o tome rekla prof. Svjetlana Bebić.

„Ove godine zajednički radimo na Projektu Kako je nastajao moj grad, u koji se kao ravnopravan partner uključila i Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj. Sukladno s temom projekta osmislili smo svoje projektne aktivnosti koje ćemo zajednički provoditi ovaj tjedan. Prvi dan smo posjetili Gimnaziju Metković, gdje nas je primio ravnatelj Jozo Jurković, i UOSI Prijatelj, gdje nas je dočekao predsjednik Ante Puljević, te Grad Metković, gdje su nas ljubazno uime gradonačelnika Dalibora Milana dočekali predstavnici Grada na čelu s njegovim zamjenikom Damirom Raićem, koji je pozdravio naše goste i s njima razmijenio prigodne darove.

Poslijepodne smo uživali u fotosafariju pa na tim ugodnim trenutcima zahvaljujemo vlasniku Ville Neretva Pavi Jerkoviću. U sklopu projekta posjetit ćemo, također, Arheološki muzej Narona u Vidu i Konobu Đuđa & Mate. Rimske ostatke iz Narone, također, ćemo moći usporediti s rimskim ostacima u Splitu i Zadru.

Našim partnerima ćemo priuštiti i posjet Dubrovniku. Na kraju intenzivnoga rada na projektnim aktivnostima, u sklopu zatvaranja projekta javnosti ćemo prigodnim programom prikazati i postavljenu izložbu, čime smo se mi zapravo bavili ove školske godine.

Za uspješno izvođenje svih ovih projektnih aktivnosti zahvaljujemo našem Gradu Metkoviću, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Goethe Institutu Zagreb, PAD-u, Prirodoslovnom muzeju Metković, AM Narona, Metković Razvoju, Gradu Dubrovniku, Hotelu Villa Neretva, Hotelu Metković, Konobi Đuđa & Mate, Jami Predolac, Caffe baru Amadeus i Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj Metković, s kojima smo jako lijepo surađivali.“