vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Gradonačelnik s policijom razgovarao o rješavanju problema iz njihove domene

Metković, 28.6.2017. - Na inicijativu Grada Metkovića danas je u Uredu gradonačelnika održan radni sastanak na kojemu su bili načelnici PP Metković Dragan Sršen i PGP Metković Denis Erak sa svojim zamjenicima te gradonačelnik Dalibor Milan sa zamjenikom Robertom Dokom.

Sastanak je upriličen kako bi se razmotrila buduća suradnja civilne vlasti s policijom, ali i riješili tekući problemi koji muče građane. Jedan od najtežih je neadekvatan prostor u kojemu je smještena PP Metković, tj. službe upravnih poslova, preko kojih građani dobivaju osobne iskaznice, putovnice, prometne dozvole i sl. Naime, otkako je cijela policijska zgrada u Splitskoj ulici prenamijenjena za potreba granične policije, temeljna je policija s upravnim službama premještena u neadekvatan prostor bivše Opuzenske na Putu Narone. Osim što sami policijski službenici rade u skučenu prostoru, još je gore građanima koji po svim vremenskim uvjetima čekaju pred zgradom, praktički pod vedrim nebom.

Budući da je primio niz pritužbi građana, gradonačelnik je odlučio pokušati naći neko rješenje, bez obzira na to što se ne radi o poslovima u ingerenciji Grada. Stoga je ponudio neke gradske prostore u kojima bi se smjestili upravni poslovi, no rečeno mu je da je te poslove nemoguće prostorno odvajati od policijskih poslova jer su u svome radu usko povezani te da je za normalan rad PP Metković potreban prostor od najmanje 800 metara četvornih. Isto tako, na upravnim poslovima nedostaje službenika. Na to je gradonačelnik Milan rekao da će osobno kontaktirati Ministarstvo unutarnjih poslova kako bi se taj gorući problem što prije riješio.

Raspravljalo se i o naplati parkinga, na što je iz policije rečeno da naplata parkinga nije smanjila nered te da bi se to moglo postići zapošljavanjem dvojice prometnih redara. Milan je rekao da on i dalje stoji iza ukidanja naplate parkinga, ali da prije toga treba riješiti četiri radna mjesta kontrolora parkinga.

S predstavnicima granične policije razgovaralo se o GP Doljani, koji je, također, problematičan. Između ostaloga, problem su autobusi pa je gradonačelnik rekao da će nadležnome ministarstvu predložiti da se izvanredne linije preusmjere preko Novih Sela, a svakako treba raditi i na tome da se na Doljanima izgradi treći prometni trak. Što se tiče GP Gabela Polje, gradonačelnik je rekao da će se zalagati da on i dalje zadrži status međunarodnoga graničnog prijelaza.