vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Udruga DOBRA obilježila Međunarodni dan starijih osoba

Metković, 3.10.2017. - Udruga DOBRA jučer je u Domu za starije osobe i rehabilitaciju obilježila Međunarodni dan starijih osoba, sve u sklopu kampanje Ne zaboravimo starije, koja se provodi u okviru Projekta Uključimo starije u našu zajednicu.

Kampanjom se želi skrenuti pozornost javnosti na probleme s kojima se suočavaju stariji, kao što su starenje i zlostavljanje starijih. Međunarodni dan starijih osoba, 1. listopada, obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi. To je također dan kada se vrjednuju doprinosi starijih ljudi društvu.

Udruga DOBRA je za korisnike Doma i Programa Pomoć u kući Udruge Otac Ante Gabrić i Udruge DOBRA pripremila zabavni program i druženje. Događaj je popratila i Nina Skurić, pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije, koja je u Metković došla sa suradnikom Perom Pendom. Pročelnica je pozdravila nazočne i zahvalila starijim članovima društva za njihov dugogodišnji doprinos zajednici.

Predstavnici DOBRA-e su uz pomoć volontera i uz potporu Grada Metkovića za korisnike Doma izradili Kolo sreće, koje su zajedno i zaigrali prvi put. Osim zabave i igre svi su imali priliku izmjeriti krvni tlak te su im podijeljeni edukativni i promotivni materijali nastali u okviru spomenutoga projekta.

Projekt Uključimo starije osobe u našu zajednicu provodi se uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u partnerstvu s Gradom Metković, Centrom za socijalnu skrb Metković i Udrugom Otac Ante Gabrić iz Metkovića te u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Metković.
I. Puljan