vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Dani Neretve u Zagrebu

Metković, 3.10.2017. - Ovogodišnji Dani Neretve u Zagrebu održat će se šesti put u petak i subotu 13. i 14. listopada 2017. u Zagrebu. Manifestacija je to kojom Zagrepčanima želimo približiti ljepotu i običaje doline Neretve, snagu i sinergiju Zagrepčana i zagrebačkih Neretvana, kako bismo dali svoj doprinos promidžbi i napretku donjoneretvanskoga kraja s obiju strana granice – stoji u pozivu Udruge Dani Neretve u Zagrebu.

I ove 2017. godine naglasak je na humanitarnoj podjeli mandarina. U skladu s prilikama u dolini Neretve, ovogodišnju podjelu mandarina, koje tradicionalno dijelimo u Zagrebu i koje smo do sada donirali Zagrepčanima, želimo sa zagrebačkim gradonačelnikom Bandićem ponovno donirati ustanovama koje skrbe o djeci s posebnim potrebama.

Manifestacija Dani Neretve u Zagrebu počinje u petak, 13. listopada 2017. u 18 sati Okruglim stolom na temu Cool-tura u Neretvi u Hotelu International, Miramarska 24. O temi kulture u dolini Neretve s obiju strana granice izlagat će cijenjeni stručnjaci: mr. sc. Dijana Katica, Tomislava Bule Radaljac dipl. oec. i Miroslav Barbir, glazbenik i medijski djelatnik.

Po završetku Okrugloga stola druženje ćemo nastaviti uz vina neretvanskih vinara te izvorne neretvanske delicije, a zabavljat će nas Glazbeni sastav Larus iz Ploča.

Drugi dan, u subotu 14. listopada 2017. u 10 sati u Glazbenom paviljonu na Trgu Nikole Šubića Zrinskog nastupit će Gradska glazba Opuzen.

Isti dan u 12 sati u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu, Jezuitski trg 4, bit će u organizaciji Arheološkoga muzeja Narona iz Vida otvorenje izložbe Fantastična bića na spomenicima antičke Narone.

Po završetku svečanoga otvorenja izložbe, u 13 sati na istome će se mjestu održati promocija monografije Gradska glazba Opuzen 1947-2017. Promotori će biti: mr. sc Dražen Rajković, prof. Miroslav Klem, dr. sc. Zdravko Kapović, prof. emer. te Pero Čubranić, dipl. oec., sve uz prigodan glazbeni program Gradske glazbe Opuzen.

Posebna napomena: Zbog velika zanimanja, ograničena prostora i sredstava, dolazak na Okrugli stol i domjenak bit će moguć jedino uz predočenje potvrde o uplati kotizacije u iznosu od 100 kn po osobi. Iz prikupljenih sredstava, nakon podmirenja troškova organizacije, dio sredstava Udruga će donirati nekoj od humanitarnih organizacija iz Doline Neretve, o čemu ćemo Vas izvijestiti nakon samog događanja.

Ako ste zainteresirani doći na Okrugli stol i prigodno druženje, molimo Vas da svoju kotizaciju osigurate što prije. Kotizacije možete naručiti putem e-pošte na adresu volarea@gmail.com ili pozivom na broj telefona 098/210-950.

 

S osobitim poštovanjem,

 

Srećko Ilić, predsjednik Udruge Dani Neretve u Zagrebu

 

Organizacijski odbor:

 

doc. dr. sc. Jelena Đugum

Marijana Plećaš, dipl. iur.

Nada Podnar, dipl. oec.

Monika Prović, mag. pol.

Karmen Štrbić. mag. novinarstva

prof. dr. sc. Mladen Bušić, pri. dr. med.

Ante Čarapina, dipl. oec.

dr. sc. Filip Dragović

Alen Dumanić, mag. ing. mech.

dr. sc. Zdravko Kapović prof. emer.

Vlado Leko, dipl. oec.

prof. dr. sc. Davor Romić

Mario Talajić, dipl. iur.

Antonio Volarević. mag. iur.

Mirko Volarević, dipl. oec.