vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Atletičari OŠ don M. Pavlinocića putuju na Državno natjecanje

Metković, 29.10.2017. - Da je OŠ don Mihovila Pavlinovića i dalje rasadnik atletičara govori vijest o uspjehu njezinih učenika na Županijskome natjecanju u Makarskoj, na kojemu su dječaci zauzeli prvo, a djevojčice treće mjesto. Tako su se dječaci plasirali na završnicu Državnog prvenstva u Splitu u svibnju dogodine. Želimo im da ponove uspjeh svojih prethodnika iz 2008. godine.

Dana 26. listopada 2017. na Sportskom centru Makarska održano je Županijsko natjecanje školskih sportskih klubova u atletici za dječake i djevojčice, kategorija VII. i VIII. razredi. Atletičari i atletičarke naše škole postigli su sjajne rezultate čime su još jednom potvrdili kontinuitet visokih postignuća našeg ŠŠK Gusar.

Dječaci su zauzeli 1. mjesto i tim rezultatom ostvarili plasman na završnicu Državnog prvenstva koja će se održati u Splitu u svibnju 2018. godine. Boje su naše škole branili i ovaj sjajan rezultat ostvarili Marin Vučković, Stipe Batinović, Marin Roglić, Nikola Ujdur, David Šimović, Roko Golemac, Ivan Cvitković, Mihovil Bebić i Gabrijel Volarević, a vodio ih je nastavnik Nino Šešelj.

Naše atletičarke podijelile su 3. mjesto s učenicama OŠ Blato dok je pobjednik natjecanja u ženskoj konkurenciji OŠ I. Gundulića iz Dubrovnika.

Naše atletičarke nastupile su u sastavu: Laura Sušak, Iva Markić, Marta Vidović, Jelena Vidović, Lea Medak Kovačević, Ana Medak Kovačević, Lukrecija Krstičević, Matea Bebić i Manuela Šimović, a vodio ih je također nastavnik Nino Šešelj.
Izvor: OŠ don M. Pavlinovića