vijesti www.metkovic.hr

 Poziv

Veterani Četvrte pozivaju vas da im se pridružite

Metković, 1.12.2017. - Povodom presude Haškog suda i tragične smrti generala Praljka, članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade podružnica Dubrovačko neretvanske županije sa svojim obiteljima i suborcima zapalit će svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima na rivi u Metkoviću danas u 19 sati.

Pozivamo sve branitelje kao i građane da nam se pridruže zajedno sa svojim obiteljima kao i predstavnike gradskih vlasti Grada Metkovića, da na dostojanstven način iskažemo revolt protiv nepoštene presude ovoga suda prema optuženim generalima, te da ovom gestom iskažemo pijetet prema osuđenima a osobito dostojanstvenom hrvatskom generalu Slobodanu Praljku. Dođite u što većem broju motivirajte svoju obitelj i prijatelje i ponesite svijeće te nazočimo ovom događaju u tišini i dostojanstvu.
Udruga veterana IV. gardijske brigade
podružnica Dubrovačko neretvanske županije


  

Ovim putem Udruga veterana 4. Gardijske brigade podružnica Dubrovačko neretvanske županije u cjelosti podržava „Priopćenje ZUV HGP-a, USPDR RH i ZU HVIDR – a GZ u svezi s presudom Haaškog tribunala“:

Zbor udruga hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Zajednica udruga HVIDR-a grada Zagreba drže kako je presuda Haaškog tribunala tzv. hrvatskoj šestorci nepravedna i skandalozna.

Za nas – branitelje, presuda Haaškog tribunala neprihvatljiva je s aspekta pravednosti i povijesne istine, međutim, ona je produkt nerada i pasivnosti hrvatskih institucija u proteklim godinama koje nisu uložile dovoljno napora da bi dokazale istinu. Štoviše, određeni pojedinci i institucije Republike Hrvatske na čelu s bivšim predsjednikom RH Stjepanom Mesićem svojski su se trudili kako bi odmogli u dokazivanju istine i povijesnih činjenica i tako u cijelosti pridonijeli ovakvoj presudi.

Godinama smo upozoravali da određene političke platforme u našoj zemlji i inozemstvu pokušavaju velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu pretvoriti u građanski rat, tj. izjednačiti krivnju agresora i žrtve. No, ovom presudom otišlo se i korak dalje – žrtva je proglašena agresorom!

Kao što smo bili spremni braniti hrvatski narod od oružane agresije, tako smo i danas spremni braniti istinu i povijesne činjenice kroz sva institucionalna tijela.

Izražavamo duboku sućut obitelji general pukovnika Slobodana Praljka.

Predsjednik ZUV HGP-a, Miljenko Kolobarić

Predsjednik USPDR RH, Josip Klemm

Predsjednik ZU HVIDR – a GZ, Ante Tandara