vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Nakon bronce u Visokom, u Grudama zlato i srebro

Metković, 2.12.2017. - Djevojčice Rukometnoga kluba Jerkovac s dvaju su se turnira, odigranih u Visokom i Grudama u BiH, vratile s po jednom bronačanom, srebrnom i zlatnom medaljom. Evo što javljaju iz Kluba.

Djevojčice rođene 2006./07. i 2008. i mlađe sudjelovale su na 2. Međunarodnom mini-rukometnom turniru BHA CUP 2017 Visoko. Djevojčice rođene 2006./07. na turnir su otišle oslabljene, ali su odigrale lavovski i osvojile brončanu medalju. Pobijedile su ekipu Kiseljaka 11:4, Metkovića 9:3, odigrale neriješeno s crnogorskom Zetom:7 i izgubile od prvakinja Hrvatske, ekipe Korčula 9:6. Sara Šiljeg i Josipa Bebić izabrane su u najbolju petorku turnira.

Djevojčice 2008. i mlađe turnir su odigrale u kategoriji dječaka te su bile jedina ženska ekipa. S četiri poraza i jednom pobjedom osvojile su peto mjesto.

Dan nakon Visokoga djevojčice RK Jerkovac sudjelovale su na Međunarodnom turniru u Grudama. Na turniru je sudjelovalo 18 ekipa; iz Mostara, Makarske, Neuma, Metkovića, Ljubuškog, Jelse, Sovića i Čapljine. Djevojčice rođene 2006./07. u skupini su pobijedile ekipu Grude 2 rezultatom 11:3 i Soviće 8:3. U polufinalu, gdje su se plasirali samo pobjednici grupa, naša ekipa pobijedila je domaćina 5:4. U uzbudljivom finalu pobijedile su ekipu ljubuškoga Izviđača rezultatom 10:9.

One malo mlađe rođene 2008./09. pobijedile su ekipu Jelse 11:3 i Soviće 7:3. U finalu su izgubile od domaćina rezultatom 6:4. Napomenimo da su za domaću ekipu sve golove postigli dječaci.

Najboljom vratarkom turnira proglašena je Eva Šiljeg, a uz iznimno zalaganje svih djevojčica koje su u dva dana imale dva jaka turnira, na turniru u Grudama istakle su se Sara Šiljeg i Marta Prusac, Vanessa Bebić i Reina Bebić.

Djevojčice RK JERKOVAC koje su nastupile u Visokom i u Grudama: Marta Prusac, Josipa Bebić, Karla Šiljeg, Lea Dodig, Luca Ramić, Sara Šiljeg, Luca Dominiković, Petra Jurković, Nikolina Medak, Paula Buljubašić, Vanessa Bebić, Lea Ćerlek, Nora Prusac, Eva Šiljeg, Reina Bebić, Lucija Tošić, Melani Primorac,Filipa Krajina, Meri Rastočić, Vesna Milolaža i Ljubica Ćelić.