vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Tridesetak nezaposlenih dobilo diplome novih zanimanja

Metković, 5.12.2017. - Tridesetak polaznika programa osposobljavanja za pomoćnoga kuhara, slastičara, konobara i sobara, s područja koje pokrivaju ispostave HZZ-a Metković i Ploče, jučer je dobilo diplome koje im se upisuju u e-radnu knjižicu i koje se priznaju u EU.

Na svečanoj dodjeli diploma bili su Dasen Jasprica, pročelnik dubrovačke podružnice Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Milivoj Jerkunica, direktor Suvremenoga učilišta u Splitu, koje je provodilo program osposobljavanja te Tonći Drlje, koji je vodio osposobljavanje na tome učilištu.

Obraćajući se polaznicima programa osposobljavanja, Jasprica je rekao da ne stanu na tome jer živimo u vremenu koje traži cjeloživotno obrazovanje. Premda njihove diplome vrijede u EU, pozvao ih je da ostanu u Hrvatskoj jer nije isto biti u nekoj podstanarskoj sobici u Irskoj ili živjeti i raditi doma u Hrvatskoj. Osim gore navedenih zanimanja, Jasprica je najavio i programe osposobljavanja za druga deficitarna zanimanja, poput onih iz IT sektora i sl. Njima će biti obuhvaćeno petstotinjak polaznika.
I. Puljan