vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Nove stipendije za konobare i kuhare Srednje škole Metković

Metković, 7.12.2017. - U suradnji s hotelskom kućom Hoteli Živogošće našoj školi opet su odobrene nove stipendije s još boljim uvjetima u odnosu na one prije dvije godine. Radi se o 17 novih stipendija; 11 za kuhare i šest za konobare.

– Učenici su ovo ljeto obavljali stručnu praksu u dvama hotelima u Živogošću i Igranama te su svojim radom i zalaganjem zaslužili ovu nagradu. Stipendija po učeniku iznosi 1400 kn mjesečno, a učenici će je primati od 1. rujna do 1. lipnja. Nakon toga idu u hotel na obavljanje stručne ljetne prakse, koja će im također biti plaćena. Nakon završenoga školovanja dužni su za hotel odraditi samo jednu godinu, koja je također plaćena. Važno je napomenuti da uz ove uvjete hotel djeci osigurava dva dnevna obroka i smještaj. Nama kao mentorima zaista je iznimna čast i zadovoljstvo što smo povezani s ovako velikim hotelskim kućama i da imamo učenike koji udovoljavaju njihovim uvjetima i standardima. Hotelski menadžment nam je obećao rotaciju učenika kroz sve njihove poslužne i kuhinjske odjele. Tako da će kuhari proći sve odjele od hladne kuhinje do slastičarnice, a konobari od banketa do koktel barova i sl.

Velika je prilika ponuđena našim učenicima te je sad na njima da još više pokažu svoje znanje, vještine i kompetencije, kako bi što prije napredovali u svojoj gastronomskoj struci. Želimo im puno uspjeha u njihovoj daljnjoj karijeri te da što prije potpišu ugovore o radu. Ovo je još jedan dokaz da tko god upiše zanimanja konobar/kuhar ide na posao odmah nakon završene škole – rekao je prof. Rade Nikoletić.