vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Profesori SŠ Metković na Erasmusu u Latviji

Metković, 9.12.2017. - Petar Nikolić i Nina Bjeliš, profesori Srednje škole Metković, boravili su u Latviji u sklopu Erasmus+ projekta Water unites us. Cilj prvog radnog transnacionalnog sastanka bio je dogovoriti daljnji tijek projektnih aktivnosti, ali i upoznati se s latvijskim školskim sustavom te prirodnim i kulturnim znamenitostima Rige, Olainea, Jurmale i Jelgave.

Radni dan u latvijskim školama počinje u 8.10, a nastavni sat traje 40 minuta. Škola u Olaineu jedna je od većih u Latviji te broji oko tisuću učenika. Nastava u školi je kabinetska, a uz veliku sportsku dvoranu ima i teretanu, dvoranu za aerobik, dvoranu za folklor, kabinet za domaćinstvo, kongresnu dvoranu, interaktivnu knjižnicu, restoran za profesore te školsku kantinu za učenike.

Uz profesore iz Hrvatske, Latvije, Portugala, Turske, Grčke i Italije veliku ulogu na sastanku imali su i latvijski učenici koji su na brojnim lokalitetima bili vodiči.

Sljedeća mobilnost je veljači u mjestu Parades de Coura blizu Porta u Portugalu. Na mobilnost odlaze tri učenika i dva profesora iz Srednje škole Metković. Aktivnosti su financirane sredstvima Agencije za mobilnost i programe Europske unije.
P. Nikolić