vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Na današnji dan prije 48 godina 'Iza Vage' igrali Neretva i Dinamo

Metković, 10.12.2017. - Na današnji dan prije 48 godina (10. prosinca 1969.) na igralištu Iza Vage odigrana je utakmica Jugoslavenskoga kup-natjecanja između Neretve i Dinama. Dinamo je pobijedio rezultatom 6:1. Kako god to izgleda uvjerljivo, Neretva je u prvome poluvremenu bila ravnopravan takmac.

Poluvrijeme je završilo rezultatom 2:1 za Dinamo, s time da je Neretva primila dva „nesretna“ gola, jedan stvarno nesretan i nespretan na samom početku, a drugi na samom kraju poluvremena iz jedanaesterca.

Na slici gore slijeva nadesno: Kaleb, Dautbegović, Gašpardi, Miljković, Cvek, Prusac, V. Šimović, Pirić, Blašković, Ramljak, Primorac, Limov, Gračanin, A. Medar, čuče: J. Medar, Čerček, Draženović, Bebić, Novak, Vabec, M. Šimović i Gucmirtl.

Na slici dolje Miro Prusac zabija izjednačujući gol za Neretvu. Akciju prati pokojni Nikola Bebić Sinkola i igrač Dinama Branko Gračanin. Na golu je Fahrija Dautbegović. Pogledajmo i kako je taj događaj opisao fra. Mario Jurišić u Iskri br. 1 iz 1970. Zanimljivo je i to kako je potpisivao članke.
Ivo Veraja