vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Nešto staro za nešto novo

Metković, 12.12.2017. - Danas je u prostorijama Udruge Otac Ante Gabrić održana radionica Nešto staro za nešto novo na kojoj su odbačene staklenke dobile blagdansko ruho i postale novi uporabni predmeti.

Udruga već od srpnja provodi Projekt Nešto staro za nešto novo u svrhu podizanja svijesti sudionika o važnosti, potrebi i načinu pravilnoga odlaganja staklene i metalne ambalaže, kako bi se sprječavalo povećanje zagađenja okoliša. Projektne aktivnosti (informiranje, edukacija, razvrstavanje upotrebljivih dijelova i odlaganje neupotrebljivih u adekvatna spremišta…) poticale su sudionike i lokalnu zajednicu na sakupljanje i pravilno odlaganje metalne i staklene ambalaže, što će omogućiti njezino recikliranje, a nizom kreativnih radionica izrađivali su se novi uporabni predmeti.

Putem prezentacija educirale su se sve starosne skupine o važnosti zaštite okoliša i prirode, čime se promovirao novi životni stil u području pravilnoga postupanja s otpadom, njegova recikliranja i daljnje uporabe. Projekt je financirala Dubrovačko-neretvanska županija u iznosu od 5.500,00 kn.