vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Metković, 26.12.2017. - Zaklada Ana Rukavina u suradnji sa udrugom DOBRA iz Metkovića organizira akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati 27. prosinca u prostorijama Gradskoga kulturnog središta Metković, Stjepana Radića 1.
   Prikupljanje uzoraka odvijat će se od 9 do 12 sati, a provesti će ga djelatnici transfuzijskog odjela Opće bolnice Dubrovnik, inače ovlaštene zdravstvene ustanove s odobrenjem za obavljanje djelatnosti prikupljanja krvi, testiranja, priprave, pohrane i raspodjele krvnih pripravaka.

Prilikom davanja uzorka potencijalni darivatelji trebaju ispuniti pristupnicu za upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pa trebaju ponijeti i osobnu iskaznicu.

Pozivamo sve zainteresirane građane doline Neretve u dobi od 18 do 40 godina da se priključe akciji i u ovo blagdansko doba učine dobro djelo. Ako odaziv građana bude veći od očekivanog ista će se akcija ponovo održati 3. siječnja 2018.

Lijek je u nama - pridružite nam se!