vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Veliki pehar 25. Božićnoga malonogometnog turnira otišao na Jerkovac

Metković, 31.12.2017. - Momčad UL Jerkovac pobjednik je 25. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2017.. U finalnoj utakmici uvjerljivo su sa 6:2 svladali Mabo Široki Brijeg.

Finale najvećega malonogometnoga turnira priviklo je u Gradsku sportsku dvoranu preko 2000 gledatelja, među kojima su bili vjerni navijači s Jerkovca, koji su osvojili zbog bučnoga i korektnog navijanja osvojili nagradu fair play.

U veteranskoj konkurenciji sastale su se dvije podjednake momčadi, no više je pokazala ekipa Restoran Lopoč, koja je s 4:1 svladala CB Carpe diem i osvojila nagradu od 3000 kn. Za pobjednike pogotke su postigli Goran Bošković (2), Zlatko Koić, i Damir Obad, a za poražene Goran Galov.

Juniorska utakmica između ekipa Domaći vrcani - The best caffe i Žrnjevo Neum - Motel More donijela je dosta trke. Poveli su Domaći vrcani pa Neumljani izjednačili i poveli 2:1, da bi u zadnjoj minuti Domaći vrcani izjednačili. Nakon izvođenja kaznenih udaraca Neumljani su slavili sa 6:5. Njima je pripala nagrada od 6000 kn. Pogotke za neumsku ekipu postigli su Mirko Marić i Mateo Božić, a za Domaće vrcane Boško Šutalo i Martin Musulin.

U seniorskoj konkurenciji za nagradu od 40.000 kn natjecali su se UL Jerkovac - Salon Dalmata i ekipa Mabo Široki Brijeg. Jerkovčani su krenuli furiozno i već polovinom prvoga poluvremena vodili 3:0. S tako raspoloženim Jerkovcem Širokobriježani sinoć nisu imali što tražiti. To pokazuje i konačan rezultata od 6:2. Golove za pobjednike postigli su Duje Medak (2), Duško Martinac, Valerije Jurić, Saša Subotić i Josip Božinović, a za goste iz Širokoga Brijega Ivan Vukoja i Ante Crnjac.

U utakmicama za treće mjesto u veteranskoj konkurenciji pehar je bez borbe osvojila ekipa CB Ćakula, a u juniorskoj, također bez borbe, CB Antika iz Dubrovnika. U seniorskoj je konkurenciji CB Carpe diem s 4:2 slavio protiv CB Jerry iz Opuzena.

Pred proglašenje pobjednika podijeljene su statue za najbolje vratare, strijelce i igrače. Među veteranima to su: Miro Kužić, Goran Dodig i Goran Bošković, kod juniora: Antonio Katić, Mirko Marić i Mateo Božić, a kod seniora: Dejan Rašić, Ante Sršen i Duje Medak.

Pobjednički pehar, veliki prijelazni pehar i nagradu od 40.000 kuna uime UL Jerkovac iz ruka gradonačelnika Dalibora Milana primio je Ante Batinović, kapetan NK Neretva.

Slavlje Jerkovčana nastavilo se ispred Gradske sportske dvorane, čemu je dodatno pridonio koncert Branke Medaka.
I. Puljan